Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • ontbijt
Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.

Stap 2

Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.

Stap 3

Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.

Stap 4

Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.

Stap 5

Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.

Stap 6

Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.

Voedingswaarden

Energie195 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten21 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten4 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendbroodspeciale dagenkinderen

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.