Crispy sushi bites

Zoek je naar een amuse recept? Probeer deze knapperige sushi hapjes eens. Dat is nog eens een originele amuse op een lepel!

  • 6 personen
  • uitdagend
  • 30 minuten
  • klein gerecht
Crispy sushi bites

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker. Steek met de achterkant van een pollepel gaten in de warme rijst en giet het azijnmengsel erin.

Stap 2

Bekleed een platte rechthoekige schaal of bakvorm met vershoudfolie en schep de rijst erin. Spreid uit tot een laag van 1 cm dik. Bedek de bovenkant ook met folie, druk goed aan en strijk glad. Laat afkoelen.

Stap 3

Meng de vis met de mayonaise, sriracha, het witte deel van de bosui, gember, sojasaus en mierikswortel. Zet afgedekt in de koelkast. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.

Stap 4

Neem de rijst uit de vorm en snijd in blokjes. Verhit de zonnebloemolie tot 180ºC en bak hierin de rijstblokjes in porties in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Top de rijst met de vis. Garneer met de overige bosui en geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden

Energie290 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten36 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten11 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstvisborrelhapjeborrel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.