Cranberrycroissants met witte chocolade

  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • lunch
Cranberrycroissants met witte chocolade

Ingrediënten

6 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Stap 2

Meng de suiker met de kaneel, citroensap, cranberrycompote en appel.

Stap 3

Neem het croissantdeeg uit het blik en snijd de deegstukken los.

Stap 4

Schep circa 1 eetlepel van het cranberrymengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte op het deeg. Sla het deeg er een beetje overheen. Druk de zijkanten iets dicht en rol het deeg verder op. Draai de punten iets naar binnen.

Stap 5

Leg de croissants op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Stap 6

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade te dik blijft eventueel een scheutje kookroom of boter toe en meng goed.

Stap 7

Laat de croissants iets afkoelen. Bedruppel met strepen chocolade en plak de bakparels hierop.

Voedingswaarden

Energie330 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten41 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten6 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

familieweekendontbijtbrunchbroodspeciale dagenkerstkinderenklein gebakwinterlunch

Tips

Vervang de witte chocolade in dit recept door pure chocolade en verdeel gehakte nootjes erover.Maak zelf cranberrycompote: kook verse cranberry's met suiker en een scheutje appelsap tot een zachte compote.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.