Cranberrycroissants met witte chocolade
- gemiddeld
- 20 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Meng de suiker met de kaneel, citroensap, cranberrycompote en appel.
Stap 3
Neem het croissantdeeg uit het blik en snijd de deegstukken los.
Stap 4
Schep circa 1 eetlepel van het cranberrymengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte op het deeg. Sla het deeg er een beetje overheen. Druk de zijkanten iets dicht en rol het deeg verder op. Draai de punten iets naar binnen.
Stap 5
Leg de croissants op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade te dik blijft eventueel een scheutje kookroom of boter toe en meng goed.
Stap 7
Laat de croissants iets afkoelen. Bedruppel met strepen chocolade en plak de bakparels hierop.