Citrussalade met honing
Lekker als voorgerecht of bijgerecht: een frisse citrussalade met noten. Lekker als tegenhanger voor een wat zwaarder hoofdgerecht.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Roer 1 eetlepel honing erdoor zodat alle noten bedekt zijn. Neem ze uit de pan om af te koelen en hak grof.
Stap 2
Meng de rasp van 1 limoen met het sap van 2 limoenen, knoflook en 1 eetlepel honing. Giet de olijfolie al kloppend erbij tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de venkel toe en zet apart.
Stap 3
Verdeel de citrusplakken over een schaal en bedek met rucola. Giet de dressing en venkel over de salade en bestrooi met de gekaramelliseerde hazelnoten en munt.