Citrus-gembersiroop

Je eigen siroop maken is echt heel makkelijk! Ook lekker met bruiswater of juist als basis voor thee.

  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • drankje
Citrus-gembersiroop

Ingrediënten

0 stuk

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de citroenen en sinaasappels. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk wit mee snijdt, dit is bitter. Bewaar de schillen. Pers citroenen uit tot je 100 ml sap hebt. Pers sinaasappels uit tot je 200 ml sap hebt.

Stap 2

Doe de suiker met 200 ml water in een pan en laat op de middelhoge stand de suiker oplossen. Roer regelmatig. Voeg de citrusschillen, gember en het citroen- en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.

Stap 3

Neem de pan van de warmtebron en laat in ca. 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef in een schone fles en bewaar tot 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie266 kcal
Vetten0 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten55 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten1 g
Zout0 g

Trefwoorden

weekendzomerkoude dranken

Tips

Serveer met (bruis)water en munt voor een limonade of met heet water voor thee.Serveer met vers fruit, meringue en slagroom als nagerecht.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.