Chocolate chip cookie XL
Een grauwe winterdag wordt beter met deze toet in het vooruitzicht. Leuk om te maken, heerlijk om te delen. Soms is meer gewoon meer.
- 8 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Als je een ovenbestendige pan gebruikt, vet deze dan in. Kneed met een mixer of met de hand een samenhangend deeg van de bloem, boter, basterdsuiker, het ei en bakpoeder.
Stap 2
Voeg de chocolate chips toe en kneed ze door het deeg. Vorm een bal van het deeg.
Stap 3
Druk het deeg uit in de pan of op de bakplaat tot een cirkel van ø 24 cm (de koek loopt nog iets uit).
Stap 4
Bak de koek in de oven in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Stap 5
Breek de chocolate chip cookie in stukken en serveer naar wens met een bol vanilleroomijs.