Chocolademoussetaart

Op zoek naar een recept voor vegan chocolademoussetaart? Voor deze taart heb je geen oven nodig. Een echte eyecatcher tijdens een verjaardag of als toetje.

  • 8 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • nagerecht
Chocolademoussetaart

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm, druk goed aan en zet in de koelkast.

Stap 2

Breng een pan met ruim water aan de kook. Neem de pan van de warmtebron, voeg de cashewnoten toe en laat 30 minuten weken. Giet af onder koud water.

Stap 3

Maal de cashewnoten in de keukenmachine met de kokosmelk, cacao, ahornsiroop en vanille tot een luchtig mengsel. Neem de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling erover. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de taart ermee. Verdeel het fruit erover en zet nog 2 uur in de koelkast. Serveer koud.

Voedingswaarden

Energie580 kcal
Vetten40 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten14 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendfeestjegebaktaartchocoladetaartveganistisch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.