Chocoladecupcake met nootjes en roomijs
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat afkoelen tot lauw.
Stap 2
Klop de eieren met de suiker romig. Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor.
Stap 3
Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Vet de muffinvorm in en bestuif met bloem. Of gebruik papieren cakevormpjes. Giet het beslag in de holten van de muffinvorm of in de cakevormpjes zodat deze voor 3/4 gevuld zijn.
Stap 4
Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Stap 5
Serveer ze met een bol ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele noten.