Chocoholic tiramisu

Deze tiramisu zonder ei en zonder alcohol is perfect geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Ter compensatie hebben we extra chocolade toegevoegd. Smullen!

  • 8 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • nagerecht
Chocoholic tiramisu

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Doop de helft van de lange vingers kort in de chocolademelk en leg ze vervolgens in de schaal. Zorg dat de lange vingers zo veel chocolademelk opnemen dat ze niet helemaal zacht zijn en breken, maar aan de buitenkant doordrenkt zijn met chocolademelk.

Stap 2

Hak de pure chocolade grof. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Doe de chocolade erin en laat al roerend smelten. Laat iets afkoelen, maar zorg dat de chocolade vloeibaar blijft.

Stap 3

Klop de slagroom met de slagroomversteviger, suiker en het vanille-extract stijf in een ruime kom. Roer de mascarpone los en spatel zo luchtig mogelijk door de slagroom. Schep de gesmolten chocolade er losjes door, zodat er een marmereffect ontstaat en verdeel de chocoroom over de lange vingers.

Stap 4

Maak een 2e laag van in chocolademelk gedoopte lange vingers. Verdeel de rest van de chocoroom erover. Hak de witte chocolade fijn en strooi die erover. Dek de tiramisu af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie633 kcal
Vetten41 g
waarvan: verzadigd vet24 g
Koolhydraten31 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten8 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenfeestjekinderenwinter

Tips

Wil je het iets chiquer opmaken? Je kunt de tweede laag chocoroom ook in een spuitzak doen en de room in toefjes op de tweede laag lange vingers spuiten.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.