Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus
Zin in rijst, maar ben je weer eens toe aan een nieuw recept? Ga dan voor dit rijstgerecht met lekker veel smaak. Knoflook, soja, gember, het zit er allemaal in!
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes op een hoge stand in circa 10 minuten goudbruin en zacht. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
Stap 2
Schep de aubergine uit de pan en bak het gehakt in het bakvet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, gember, vijfkruidenpoeder, sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak nog 2 minuten verder.
Stap 3
Serveer de aubergines en het gehakt met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Garneer met een takje peterselie.