Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus

Zin in rijst, maar ben je weer eens toe aan een nieuw recept? Ga dan voor dit rijstgerecht met lekker veel smaak. Knoflook, soja, gember, het zit er allemaal in!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes op een hoge stand in circa 10 minuten goudbruin en zacht. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Houd apart.

Stap 2

Schep de aubergine uit de pan en bak het gehakt in het bakvet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, gember, vijfkruidenpoeder, sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak nog 2 minuten verder.

Stap 3

Serveer de aubergines en het gehakt met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Garneer met een takje peterselie.

Voedingswaarden

Energie515 kcal
Vetten19 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten19 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekHeld van de maandwok- en roerbakgerecht

Tips

In dit recept wordt Chinees vijfkruidenpoeder gebruikt. Heb je dit niet in huis? Vervang dan door ½ theelepel kaneelpoeder en ½ theelepel venkelpoeder of kruidnagelpoeder.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.