Chili sin carne

De vegetarische variant op de Mexicaanse chili con carne: chili sin carne. Het bekende recept voor chili, maar dan zonder vlees!

  • 2 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Chili sin carne

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de helft van de ui, de wortel en de bleekselderij toe en bak de groenten een paar minuten op een hoge stand tot ze zachter zijn. Voeg de paprika, knoflook en kruidenmix toe en bak circa 2 minuten.

Stap 2

Voeg de tomatenblokjes toe en bak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg alle bonen met het vocht uit het blik en de bouillon toe. Kook onafgedekt tot de chili iets is ingedikt en roer regelmatig.

Stap 3

Schep de chili in diepe borden of kommen. Schep een beetje zure room erop en bestrooi met de koriander en overige ui.

Voedingswaarden

Energie345 kcal
Vetten13 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten34 g
waarvan: suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten15 g
Zout2.2 g

Trefwoorden

familiedoordeweekvegetarischslankstoofgerecht

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.