Champignon-gyros met tomatenrijst

Op zoek naar een vegan recept met rijst? Door voordelige groenten te gebruiken kun je lekker besparen, en is dit dus een budgetproof gerecht.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Champignon-gyros met tomatenrijst

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.

Stap 2

Voeg de passata, 500 ml water en 2 tl oregano toe. Breng aan de kook. Laat op een lage stand in 10 min. de rijst het vocht langzaam opnemen. Voeg extra water toe indien nodig.

Stap 3

Snijd intussen de champignons in 4-6 partjes en de paprika in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.

Stap 4

Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de gyros in 5 min. gaar.

Stap 5

Breng de rijst en gyros op smaak met zout en peper. Schep de rijst met de gyros op 4 borden en bestrooi met de rest van de oregano.

Voedingswaarden

Energie447 kcal
Vetten37 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten76 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten9 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

weekenddoordeweekZonder vlees of visvegetarischbudgetgroenterijst

Tips

Vervang voor extra hartige rijst het water door groentebouillon (van blokjes).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.