Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Spoel de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in heel dunne plakjes en leg de plakjes in een ondiepe schaal.

Stap 2

Klop het limoensap los met de peper en knoflook en giet dit mengsel gelijkmatig over de vis. Laat de vis circa 6 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

Stap 3

Snijd de schil van de sinaasappel rondom dik af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.

Stap 4

Verdeel de vis over 4 borden en leg er een paar partjes sinaasappel op. Bestrooi met de granaatappelpitjes en bosui.

Stap 5

Bedruppel de ceviche met het opgevangen sinaasappelsap en de olijfolie.

Voedingswaarden

Energie160 kcal
Vetten4 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten11 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten19 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

klaar in 20 minutenviszomer

Tips

Door het marineren in het zure limoensap ‘garen' de eiwitten in de vis en hoeft deze voor dit recept niet verhit te worden.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.