Carpaccio

Op zoek naar een makkelijk carpaccio recept? Hier vind je het klassieke carpaccio recept, van dungesneden rundvlees, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en rucola.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Carpaccio

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Wikkel het vlees strak in vershoud­folie tot een rol en leg 30 minuten in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Rasp de schil van ½ citroen en pers de hele citroen uit. Meng de citroenrasp, ­sap, zout en peper door de mayonaise tot een dressing.

Stap 2

Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

Voedingswaarden

Energie390 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten4 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten33 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

vleesbrunchpasenspeciale dagenlunch

Tips

Probeer ook eens één van deze varianten op de klassieke carpaccio: zalmcarpaccio van gerookte zalm, ­dillesaus en ­zongedroogde tomaten op olie - bietencarpaccio van gekookte bietjes,­ geitenkaas en pistachenoten - rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto.Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio drizzelen, voor een mooi opgemaakt bord.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.