Carpaccio
Op zoek naar een makkelijk carpaccio recept? Hier vind je het klassieke carpaccio recept, van dungesneden rundvlees, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en rucola.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de biefstukken strak tegen elkaar aan op een vel vershoudfolie. Verpak het vlees strak in de folie zodat je een rol krijgt en leg 30-40 min. in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudgeel en laat afkoelen.
Stap 2
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en sap door de mayonaise en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de pijnboompitten