Carpaccio

Op zoek naar een makkelijk carpaccio recept? Hier vind je het klassieke carpaccio recept, van dungesneden rundvlees, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en rucola.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Carpaccio

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Leg de biefstukken strak tegen elkaar aan op een vel vershoudfolie. Verpak het vlees strak in de folie zodat je een rol krijgt en leg 30-40 min. in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudgeel en laat afkoelen.

Stap 2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en ­sap door de mayonaise en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de pijnboompitten

Voedingswaarden

Energie390 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten4 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten33 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

vleesbrunchpasenspeciale dagenlunch

Tips

Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio strooien, voor een mooi opgemaakt bord.<h4>Variatietips</h4> Probeer ook eens een van deze varianten op de klassieke carpaccio<br/> • zalmcarpaccio van gerookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vis/voorgerecht-zalm/">zalm</a>, dillesaus en zongedroogde <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/tomaat/">tomaten</a> op olie.<br/> • bietencarpaccio van gekookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/biet/">bietjes</a>, geitenkaas en pistachenoten. <br/> • rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto.<h4>Welke saus hoort er op carpaccio?</h4> Truffelmayo en olijfolie zijn klassieke sauzen voor op de carpaccio, net als balsamicoazijn en dijonmosterd.<h4>Wijnadvies</h4> Serveer je carpaccio met een glas Pinot Noir, een friszure Barbera, of een sappige rosé. Liever wit? Kies een Sauvignon Blanco of een Chardonnay.<h4>Is carpaccio goed voor je?</h4> Carpaccio wordt gemaakt van ossenhaas en dat is mager vlees. Als je er een voedzame topping aan toevoegt, is het gerecht je een goede bron van eiwitten, ijzer en vitamine B.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.