Camembert uit de oven met cranberry's en noten

Lekker als voorgerecht, hapje én als nagerecht in plaats van een kaasplankje: camembert uit de oven. De toppings geven de romige kaas nog meer smaak.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • nagerecht
Camembert uit de oven met cranberry's en noten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de camembert uit het folie en leg de kaas terug in het houten doosje. Maak met een mes in de bovenkant van de camembert 3-4 inkepingen.

Stap 2

Zet de camembert 12-15 minuten in het midden van de oven. Leg eventueel een bakplaat eronder voor als de kaas gaat uitlopen.

Stap 3

Verwarm intussen de balsamicoazijn met het sinaasappelsap en de honing. Schep de noten en cranberry's erdoor. Verdeel dit mengsel over de warme camembert en garneer met een takje rozemarijn. Lekker met rozijnenbrood.

Voedingswaarden

Energie690 kcal
Vetten42 g
waarvan: verzadigd vet20 g
Koolhydraten41 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstZonder vlees of visvegetarischborrelhapjeborrelwinterherfst

Tips

Zit er geen houten bakje om de camembert? Leg de kaas dan in een ovenschaaltje.Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.