Bruschetta met citroenricotta en pistache
Bruschetta recept nodig voor de borrel? Probeer deze vegetarische bruschetta’s eens. Heerlijk voor op de borrelplank.
- 8 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ciabatta in plakken van 1 cm dik. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en smeer ze in met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster in de oven in 10 minuten goudbruin.
Stap 2
Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de helft van de blaadjes met de takjes fijn. Meng de ricotta met de citroenrasp, -sap, de helft van de pistachenoten en gehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Beleg de ciabatta-toastjes met de citroenricotta. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en garneer met een blaadje basilicum.