Bruschetta met citroenricotta en pistache

Bruschetta recept nodig voor de borrel? Probeer deze vegetarische bruschetta’s eens. Heerlijk voor op de borrelplank.

  • 8 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • klein gerecht
Bruschetta met citroenricotta en pistache

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ciabatta in plakken van 1 cm dik. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en smeer ze in met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster in de oven in 10 minuten goudbruin.

Stap 2

Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de helft van de blaadjes met de takjes fijn. Meng de ricotta met de citroenrasp, -sap, de helft van de pistachenoten en gehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Beleg de ciabatta-toastjes met de citroenricotta. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en garneer met een blaadje basilicum.

Voedingswaarden

Energie195 kcal
Vetten10 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten18 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten7 g
Zout1.2 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagenkerstZonder vlees of visvegetarischtapasborrelhapjeborreloud & nieuwbruschetta

Tips

Deze bruschetta is ook lekker met stukjes tomaat, reepjes parmaham, ingelegde rode ui en flinters Parmezaanse kaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.