Broodje kipsaté met atjar en komkommer
Een simpel maar verrassend hoofdgerecht: broodje kipsaté met zoetzure atjar en knapperige komkommer.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 7 min. op een middelhoge stand. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 min. mee.
Stap 2
Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in boogjes van 1 cm. Schep om met de atjar en het vocht uit de pot.
Stap 3
Voeg de satésaus met het hete water toe aan de kip en verwarm ca. 4 min. op een matige stand. Roer regelmatig tot de saus goed heet is, maar niet kookt.
Stap 4
Snijd intussen het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd ze open. Verdeel de kipsaté over de onderste helften en schep op elk broodje 2 el van het komkommermengsel. Dek af met de bovenste helften. Serveer de rest van de komkommer met atjar erbij.