Broodje kipsaté met atjar en komkommer

Een simpel maar verrassend hoofdgerecht: broodje kipsaté met zoetzure atjar en knapperige komkommer.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Broodje kipsaté met atjar en komkommer

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 7 min. op een middelhoge stand. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 min. mee.

Stap 2

Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in boogjes van 1 cm. Schep om met de atjar en het vocht uit de pot.

Stap 3

Voeg de satésaus met het hete water toe aan de kip en verwarm ca. 4 min. op een matige stand. Roer regelmatig tot de saus goed heet is, maar niet kookt.

Stap 4

Snijd intussen het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd ze open. Verdeel de kipsaté over de onderste helften en schep op elk broodje 2 el van het komkommermengsel. Dek af met de bovenste helften. Serveer de rest van de komkommer met atjar erbij.

Voedingswaarden

Energie543 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten55 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

familiebrooddoordeweekklaar in 20 minutenzomerin de pauze (snack)kip

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.