Brie in bladerdeeg met witlof-frambozensalade

Bladerdeeg in de airfryer gaat hartstikke goed! Probeer deze bladerdeeghapjes met brie eens en serveer met een frisse witlofsalade.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Brie in bladerdeeg met witlof-frambozensalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) in de breedte. Klop 1 ei los. Leg op elke deeghelft een punt brie (2 stuks à 200 g).

Stap 2

Bestrijk de deegranden dun met ei. Verpak de brie in het deeg en druk de randen vast; snijd overtollig deeg weg. Bestrijk het deeg ook rondom dun met ei.

Stap 3

Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de brie in de airfryer en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar.

Stap 4

Snijd intussen 3 struikjes witlof in reepjes. Snijd 1 sjalot in reepjes. Snijd 1 takje basilicum fijn. Meng de witlof, sjalot, 2 el mayonaise en basilicum.

Stap 5

Schep 150 g frambozen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de brie in bladerdeeg met de witlof-frambozensalade.

Voedingswaarden

Energie676 kcal
Vetten47 g
waarvan: verzadigd vet23 g
Koolhydraten40 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweeklenteZonder vlees of visvegetarischkaasairfryer

Tips

Geen airfryer? Bak de brie op een met bakpapier beklede bakplaat 18-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.