Breekbrood met knoflook en kruiden

De feestdagen zijn er om samen te delen. Daar is dit breekbrood perfect voor. En hoe leuk om te maken met de kids!

  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • lunch
Breekbrood met knoflook en kruiden

Ingrediënten

1 stuk

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm in. Smelt in een steelpan de boter. Neem de pan van de warmtebron.

Stap 2

Pers de knoflook boven de boter. Snijd de peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de boter.

Stap 3

Rol het deeg af en snijd de driehoeken los. Snijd elke driehoek in 3 driehoeken, bestrijk ze dun met boter en rol ze op (het maakt niet uit vanaf welke kant je dit doet). Snijd de rolletjes overdwars door.

Stap 4

Verdeel de halve rolletjes over de bodem. Bestrijk deze laag dun met boter en leg er een tweede laag rolletjes op. Bestrijk weer met boter. Herhaal tot de vorm gevuld is.

Stap 5

Bak het brood in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het brood 5 min. in de vorm rusten voor je het stort. Serveer het brood (lauw)warm.

Voedingswaarden

Energie287 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten20 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout1.2 g

Trefwoorden

familiebroodspeciale dagenkerstvegetarischlunch

Tips

Rasp 50 g Parmezaanse kaas en bestrooi de rolletjes in de vorm telkens met een beetje geraspte kaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.