Boerenkool-spinaziecurry met tofu en gekruide rijst
Op zoek naar een vegetarische curry? Probeer dan dit recept eens. Vol met vitaminen en ook nog eens laag in calorieën.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Blancheer de boerenkool en spinazie circa 3 minuten. Pureer met de knoflook in de blender.
Stap 2
Verhit de helft van de olie en bak hierin de laurier en ui tot de ui glazig is. Voeg de helft van de kurkuma en de tomaat toe en bak circa 5 minuten. Voeg de helft van de garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de boerenkool-spinaziepuree met een scheutje water toe en kook 5 minuten.
Stap 3
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tofu goudbruin. Voeg toe aan de boerenkool-spinaziecurry.
Stap 4
Kook de rijst met de overige kurkuma. Voeg daarna de overige garam masala toe en meng goed. Roer de room door de curry en serveer de curry met de rijst. Garneer met de peterselie.