Boerenkaassoep met bloemkool en bosui
Zelf bloemkoolsoep maken? Probeer dit soeprecept met bloemkool, kaas en mosterd eens. Verrassend lekker!
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de bosui in ringetjes. Rasp de kaas. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Stap 2
Verhit de boter in een soeppan. Bewaar 4 el groene bosuiringetjes. Fruit de rest van de bosui 1 min. Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.
Stap 3
Kook de soep op een middelhoge stand 10 min. tot de bloemkool gaar is.
Stap 4
Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 min. Laat de kaas in de soep smelten. Voeg de mosterd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 5
Voeg de groene bosuiringetjes toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.