Boerenkaassoep met bloemkool en bosui

Zelf bloemkoolsoep maken? Probeer dit soeprecept met bloemkool, kaas en mosterd eens. Verrassend lekker!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Boerenkaassoep met bloemkool en bosui

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de bosui in ringetjes. Rasp de kaas. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.

Stap 2

Verhit de boter in een soeppan. Bewaar 4 el groene bosuiringetjes. Fruit de rest van de bosui 1 min. Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 3

Kook de soep op een middelhoge stand 10 min. tot de bloemkool gaar is.

Stap 4

Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 min. Laat de kaas in de soep smelten. Voeg de mosterd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap 5

Voeg de groene bosuiringetjes toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.

Voedingswaarden

Energie369 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten24 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten12 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischsoeplunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.