Bloemkoolsteaks met baba ganoush

Bloemkool leent zich perfect voor op de barbecue. Met wat extra kruiden maak je er echt iets speciaals van.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Bloemkoolsteaks met baba ganoush

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de groene bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool op een snijplank en snijd van het dikste deel 4 plakken van ca. 2 cm dik. Meng de ras el hanout met de olie en zout, en bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten met het mengsel.

Stap 2

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Gril de steaks in 10- 15 min. goudbruin en beetgaar. Keer regelmatig.

Stap 3

Verdeel de baba ganoush over 4 borden, leg een steak erop en bestrooi met tuinkers en pompoenpitten.

Voedingswaarden

Energie263 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten7 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenbbqZonder vlees of visgroente

Tips

Snijd de rest van de bloemkool in roosjes, schep om met wat olie en specerijen (bijv. kerrie) en rooster op de barbecue. Lekker in een salade met kikkererwten, veldsla, een gekookt ei en mangochutney.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.