Bloemkoolsoep

Op zoek naar een lekker en simpel gerecht? Dit bloemkoolsoep recept is romig, smaakvol en perfect voor elke dag. Met dit recept voor bloemkoolsoep zet je in een handomdraai een warme kom comfortfood op tafel!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Bloemkoolsoep

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de sjalotten grof. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot 5 min. Snijd intussen de bloemkool in kleine roosjes.

Stap 2

Voeg de bloemkool, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 10 min. zachtjes koken in een afgesloten pan.

Stap 3

Spoel de bonen af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg ze samen met de slagroom toe. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de dille grof en verdeel de zalm in stukjes.

Stap 4

Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en verdeel de rauwkost, zalm en dille erover.

Voedingswaarden

Energie447 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten26 g
waarvan: suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout3.1 g

Trefwoorden

familiedoordeweekvissoepgroente

Tips

In plaats van zalm kun je ook gerookte kip gebruiken.<h4>Variatietips en verrassende combinaties</h4> • Roer cheddar door je bloemkoolsoep, of een andere kaas die lekker smelt.<br/> • Voeg kikkererwten en aardappel toe, voor een lekker volle smaak.<br/> • Maak een hoofdgerecht van je bloemkoolsoep door <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/bloemkoolsoep-met-kaastoast/">kaastoast</a> erbij te serveren.<h4>Hoe breng je bloemkoolsoep op smaak, en met welke kruiden?</h4> • Nootmuskaat is dé klassieker voor bloemkool. Ook voor de soep.<br/> • Bieslook en peterselie zijn goed als kruidengarnering.<br/> • Ook tijm, rozemarijn en kervel smaken goed bij bloemkoolsoep. <br/> • Goede specerijen voor deze soep zijn kerriepoeder, chilivlokken en komijn.<h4>Te dunne soep? Zo maak je hem dikker</h4> • Meng water met maizena en voeg dat toe aan de soep.<br/> • Pureer een deel van de soep. Dat doe je met een staafmixer of in de blender. Je kunt ook een aardappel meepureren.<br/> • Laat de soep even lekker sudderen, zonder deksel. Dan verdampt een deel van het vocht.<h4>Hoelang moet je de bloemkool koken?</h4> • Kleine roosjes: 15-20 minuten, tot ze zacht zijn.<br/> • Grotere roosjes: 20-25 minuten, ook tot ze zacht zijn. <br/> • Voorgekookte roosjes: 5-10 minuten (alleen om op te warmen).<h4>Sneller bloemkoolsoep maken</h4> • Hoe kleiner je de bloemkoolroosjes snijdt, hoe sneller ze garen.<br/> • Met een beetje water erbij, kun je de roosjes ook vast voorkoken in de magnetron. Tot ze zacht zijn.<br/> • Gebruik niet te veel water of bouillon.<h4>Is bloemkoolsoep gezond?</h4> Er zitten veel vitamines en mineralen in, maar door de bereiding kunnen er ook veel calorieën in zitten. Wil je de soep gezonder maken? Laat dan de room weg.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.