Bloemkool-bites met komijnekaas en selderijdip

We zijn gek op bloemkool! Bloemkool leent zich perfect als snack met een krokant jasje. Lekker als voorafje of op de borrelplank.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • klein gerecht
Bloemkool-bites met komijnekaas en selderijdip

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in de frituur- pan of wok tot 180°C. Maak het beslag. Meng de bloem, maïzena, nootmuskaat, bakpoeder en kaas in een ruime kom. Voeg 275 ml water, 2 eetl. mosterd en zout toe en roer tot een samenhangend beslag.

Stap 2

Maak de dip. Meng de rest van de mosterd met de yoghurt, selderij en mayonaise.

Stap 3

Haal 1⁄4 van de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en doe hetzelfde met de rest van de bloemkool.

Stap 4

Serveer de bloemkool- bites met de selderijdip.

Voedingswaarden

Energie402 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten32 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten8 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

Zonder vlees of visborrelhapjeborrelgroente

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.