Bloemkool-bites met komijnekaas en selderijdip
We zijn gek op bloemkool! Bloemkool leent zich perfect als snack met een krokant jasje. Lekker als voorafje of op de borrelplank.
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in de frituur- pan of wok tot 180°C. Maak het beslag. Meng de bloem, maïzena, nootmuskaat, bakpoeder en kaas in een ruime kom. Voeg 275 ml water, 2 eetl. mosterd en zout toe en roer tot een samenhangend beslag.
Stap 2
Maak de dip. Meng de rest van de mosterd met de yoghurt, selderij en mayonaise.
Stap 3
Haal 1⁄4 van de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en doe hetzelfde met de rest van de bloemkool.
Stap 4
Serveer de bloemkool- bites met de selderijdip.