Bladerdeegtaart met geroosterde pompoen, sjalot en feta
De herfst vraagt om eten met een warm gevoel. Om gerechten waar je voor thuis komt en waar je samen van kan genieten. Zoals dit smakelijke recept met pompoen en feta.
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten circa 5 minuten, tot ze licht gekleurd zijn. Meng de overige olijfolie met de knoflook, specerijen, zout en peper. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken van 1 cm. Leg de pompoen op de bakplaat en bestrijk met de kruidenolie. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 10 minuten gaar. Bestrooi intussen de gefruite sjalotten met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Voeg een scheut witte wijn toe en laat op een lage stand nog 4 minuten sudderen. Laat vervolgens afkoelen. Neem de pompoen uit de oven en laat afkoelen.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en laat het deeg boven de kartelrand uitsteken. Leg de pompoen op de deegbodem en verdeel de sjalotten, zonder het vocht, erover. Bestrooi met de feta.
Stap 2
Leg de andere deeglap erbovenop en snijd de rand bij tot aan de onderste deeglap. Druk de randen tussen duim en wijsvinger goed op elkaar en draai naar binnen tot een sierlijk randje.
Stap 3
Versier het deegdeksel eventueel met de restjes deeg en bestrijk met het ei. Bestrooi het deeg met de pompoenpitten en bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.