Biryani met kip

Een kruidige Indiase klassieker met kip, tomaat en yoghurt. Snel en eenvoudig te maken en ongetwijfeld een favoriet bij het hele gezin.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Biryani met kip

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.

Stap 2

Verhit in een wok de olie. Fruit de ui, knoflook en gember 1 min. Bak de kipblokjes 2 min. op een middelhoge stand mee. Snijd intussen de tomaten in blokjes.

Stap 3

Schep de garam malasa door het kipmengsel en bak 1 min. op een lage stand. Voeg ook de tomaat en yoghurt toe en verwarm 5 min. op een lage stand tot de kip gaar is.

Stap 4

Schep de rijst door het kipmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schep de biryani op 4 borden.

Voedingswaarden

Energie437 kcal
Vetten7 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten66 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten23 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

vleesdoordeweek

Tips

Vervang de kipfilet door 250 g uitgelekte linzen (blik) voor een biryani zonder vlees.Bestrooi de biryani met fijngesneden verse koriander en serveer met partjes limoen.Het aroma van specerijenmixen als garam masala kan per merk enorm verschillen: proef en voeg naar eigen smaak wat extra toe.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.