Biryani met kip
Een kruidige Indiase klassieker met kip, tomaat en yoghurt. Snel en eenvoudig te maken en ongetwijfeld een favoriet bij het hele gezin.
- 4 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
Stap 2
Verhit in een wok de olie. Fruit de ui, knoflook en gember 1 min. Bak de kipblokjes 2 min. op een middelhoge stand mee. Snijd intussen de tomaten in blokjes.
Stap 3
Schep de garam malasa door het kipmengsel en bak 1 min. op een lage stand. Voeg ook de tomaat en yoghurt toe en verwarm 5 min. op een lage stand tot de kip gaar is.
Stap 4
Schep de rijst door het kipmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schep de biryani op 4 borden.