Bietensoep met spekjes en bieslookroom

Met bietensoep zet je lekker veel kleur op tafel! Wil je zelf bietensoep maken? In een handomdraai zet je dit recept op tafel.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • voorgerecht
Bietensoep met spekjes en bieslookroom

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de helft van de olie en bak hierin de ui en bleekselderij 8-10 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook en bieten toe en bak 5 minuten verder.

Stap 2

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten zonder deksel op de pan en pureer vervolgens tot een gladde soep.

Stap 3

Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Roer de roomkaas los met de helft van de slagroom. Klop de rest van de slagroom lobbig en voeg in twee delen toe aan de roomkaas. Houd 2 theelepels bieslook apart en roer de rest van de bieslook door de roomkaas.

Stap 4

Schep de soep in kommen en garneer met de spekjes. Maak een quenelle of bolletje van de bieslookroom en leg in het midden van de soep. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Voedingswaarden

Energie635 kcal
Vetten54 g
waarvan: verzadigd vet28 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout3.8 g

Trefwoorden

vleesfamiliespeciale dagensoepkleur

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.