Bietenhummus met champignons en flatbread

Dit kleurrijke voorgerecht met hummus knalt van tafel! Ook lekker als borrelgerecht; je gasten blijven dippen met knapperig flatbread.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Bietenhummus met champignons en flatbread

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer in de hakmolen de bieten, kikkererwten, 1 teentje knoflook, de komijn en 2 el olie tot een gladde hummus. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd de champignons in kwarten. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de champignons in 4 min. lichtbruin en gaar. Pers het overige teentje knoflook boven de pan, voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm intussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in punten.

Stap 4

Schep op elk bord een mooie dot bietenhummus. Druk er met de achterkant van een lepel een kuiltje in en veeg uit over de helft van het bord. Verdeel de champignons over de kuiltjes en garneer met de blaadjes van het laatste takje tijm en naar wens wat extra olie. Serveer met het flatbread.

Voedingswaarden

Energie349 kcal
Vetten14 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten12 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenvegetarisch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.