Bietencarpaccio met gekaramelliseerde pecannoten en geitenkaas
De klassieke carpaccio, maar dan de vegetarische variant! Maak eens carpaccio van bieten. Hartstikke lekker in combinatie met geitenkaas. Het perfecte voorgerecht als er mensen komen eten.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de bietjes met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op een grote schaal.
Stap 2
Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met 1 eetlepel honing en een snufje zout in circa 3 minuten goudbruin. Hak de noten grof.
Stap 3
Mix de geitenkaas glad met de crème fraîche. Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de geitenkaascrème in een spuitzak en spuit toefjes geitenkaas op de bietencarpaccio. Bestrooi met de pecannoten en dille en besprenkel met de dressing.