Biefstuk met gluhweinsaus

Biefstuk serveren met Kerst is altijd een goed idee. Probeer dit jaar glühweinsaus in plaats van biefstuk met rodewijnsaus.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Biefstuk met gluhweinsaus

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Neem het vlees 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Laat de olie goed heet worden en leg de biefstukken in de pan. Voeg vervolgens een derde van de boter toe. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium' biefstuk.

Stap 3

Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op de warmtebron en fruit de knoflook en tijm circa 2 minuten in het bakvet.

Stap 4

Voeg de glühwijn toe en laat op een hoge stand 1 minuut inkoken. Roer de mosterd en overige boter erdoor en blijf roeren, tot de boter helemaal is gesmolten en er een mooie glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de biefstuk.

Voedingswaarden

Energie400 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten5 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten29 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

vleesweekendspeciale dagenkerstwinterherfst

Tips

Lekker met prei met vinaigrette (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/prei-met-vinaigrette/">klik hier voor het recept</a>) en gepofte aardappeltjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gepofte-aardappeltjes-met-creme-fraiche-bosui-en-spekjes/">klik hier voor het recept</a>).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.