Beef tacobowl

Deze tacobowl met gehakt en groenten is perfect na een drukke dag. Lekker met tortillachips!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Beef tacobowl

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de airfryer voor op 200°C. Doe het gehakt met de olie en kruidenmix in de ovenschaal voor de airfryer, roer door en bak in ca. 7 min. lichtbruin en gaar.

Stap 2

Spoel intussen de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Laat de maïs uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.

Stap 3

Verdeel het gehakt, de bonen, maïs, tomaat, komkommer, avocado en tortillachips in componenten over diepe kommen. Schep in het midden van elke bowl een lepel tacosaus.

Stap 4

Schep de zure room in een bakje, boen de limoen schoon, rasp de groene schil over de room en snijd de vrucht in partjes. Garneer elke bowl met een partje limoen en serveer de zure room erbij

Voedingswaarden

Energie746 kcal
Vetten34 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten66 g
waarvan: suikers0 g
Vezels25 g
Eiwitten32 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekkomgerechtentaco'sairfryer

Tips

<h4>Heb je geen airfryer?</h4> Je kunt het vlees ook in een koekenpan bakken. Verhit de olie in de pan en ba k het gehakt met de kruiden in ca. 5 min. op een middelhoge stand lichtbruin en gaar.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.