Basisrecept kipcurry

Maak een kruidige kipcurry. Een rijke saus die de perfecte basis biedt voor vele gerechten en die je gemakkelijk kunt invriezen voor later.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Basisrecept kipcurry

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fi jn. Pers de citroenen uit. Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Meng de gember, knoflook, citroensap, kip, yoghurt en garam masala in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui op een middelhoge stand. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

Stap 3

Voeg de gemarineerde kip toe en bak rondom aan. Schenk de gezeefde tomaten erbij en stoof de kip in 15 min. met de deksel schuin op de pan gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Dit basisrecept kun je invriezen (p. 140). Eén portie is goed voor 4 personen.

Voedingswaarden

Energie262 kcal
Vetten9 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten11 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten33 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familiedoordeweekkipherfstgezondcurry

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.