Basilicum-panna cotta met aardbei
Geef eens een draai aan het traditionele panna cotta recept. De basilicum geeft een frisse en bijzondere smaak aan dit Italiaanse dessert.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Breng de melk, slagroom en 60 gram suiker in een (steel)pan al roerend aan de kook en neem de pan van de warmtebron. Voeg de basilicum, citroenrasp en -sap toe en laat 10 minuten trekken. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Schenk het roommengsel door een zeef, zodat de basilicumblaadjes achterblijven. Roer de blaadjes gelatine door het warme roommengsel totdat ze helemaal zijn opgelost. Schenk het roommengsel in 4 glaasjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de aardbeien met de overige suiker en zet in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Schep op een bordje en houd apart.
Bereidingswijze
Stap 1
Neem de panna cotta uit de koelkast. Schep wat aardbeien erop en verdeel de amandelen erover. Garneer met extra basilicum.