Basilicum-panna cotta met aardbei

Geef eens een draai aan het traditionele panna cotta recept. De basilicum geeft een frisse en bijzondere smaak aan dit Italiaanse dessert.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • nagerecht
Basilicum-panna cotta met aardbei

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Breng de melk, slagroom en 60 gram suiker in een (steel)pan al roerend aan de kook en neem de pan van de warmtebron. Voeg de basilicum, citroenrasp en -sap toe en laat 10 minuten trekken. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Schenk het roommengsel door een zeef, zodat de basilicumblaadjes achterblijven. Roer de blaadjes gelatine door het warme roommengsel totdat ze helemaal zijn opgelost. Schenk het roommengsel in 4 glaasjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de aardbeien met de overige suiker en zet in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Schep op een bordje en houd apart.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Neem de panna cotta uit de koelkast. Schep wat aardbeien erop en verdeel de amandelen erover. Garneer met extra basilicum.

Voedingswaarden

Energie405 kcal
Vetten27 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten31 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten7 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendlentezomerkruidenmenu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.