Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Zelf bananenpannenkoekjes bakken? Daar heb je maar een paar ingrediënten voor nodig. Een heerlijk verwenontbijt in het weekend!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • nagerecht
Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Zeef het bakmeel, bakpoeder, de vanillesuiker, kaneel en een snuf zout boven een kom. Meng goed met een garde.

Stap 2

Prak de bananen in een andere kom fijn met een vork en meng ze door het bloemmengsel. Voeg de sojadrink toe en mix tot een dik beslag. Schep de helft van de blauwe bessen erdoor.

Stap 3

Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Schep steeds 2 eetlepels beslag in de pan en vorm er ronde pannenkoekjes van. Bak 3 stuks per keer. Keer de pannenkoekjes na circa 3 minuten om als de onderkant lichtbruin kleurt en er belletjes aan de bovenkant ontstaan. Bak de pannenkoekjes nog 3 minuten verder tot ook de andere kant lichtbruin en stevig is.

Stap 4

Serveer de pannenkoekjes met de agavesiroop en de overige blauwe bessen.

Voedingswaarden

Energie390 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten61 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten8 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

familieontbijtbrunchpannenkoekenkinderenveganistisch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.