Bananen-amandelcake

Wil jij ook slim en gezond snacken? Met bananencake kun je blijven variëren! Deze variant met amandel is heerlijk als snack of ontbijt.

  • gemiddeld
  • 10 minuten
  • nagerecht
Bananen-amandelcake

Ingrediënten

8 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175ºC. Wel de rozijnen in warm water. Pureer de bananen met de eieren, citroenrasp, ­sap en specerijen met de staafmixer glad. Klop het amandelmeel, de baking soda en gewelde rozijnen erdoor en laat 1 minuut staan.

Stap 2

Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in dikke plakken. Bestrooi met de kokosrasp.

Voedingswaarden

Energie325 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten25 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten10 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekin de pauze (snack)high teacake

Tips

Geen amandelmeel? Maal voor dit recept zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.Je kunt blijven variëren met dit beslag. Voeg ook eens de volgende ingrediënten toe: 4 eetl. (diepvries)bosvruchten / 2 eetl. kokossnippers / 4 eetl. gehakte pure chocolade / 25 g grof gehakte pinda's, amandelen, pecannoten of walnoten / 25 g fijngehakte gedroogde abrikozen, pruimen, vijgen of dadels.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.