Avocadotoast
Het ziet er altijd zo Instagrammable uit, zo’n avocado toast in een restaurant. Maar dat kun je zelf net zo goed maken! Presenteren kun je leren. Zorg dat je een rijpe avocado hebt en snijd deze voorzichtig in even dikke plakken.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een koekenpan op middelhoge stand. Besmeer 4 dikke sneetjes (mais)brood aan beide kanten met de mayonaise en bak vervolgens aan beide kanten in de pan goudbruin en krokant.
Stap 2
Besmeer de toast eerst met de hummus en daarna met pesto. Top met paprikareepjes en alfalfa.
Stap 3
Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees in 1 stuk uit de schil. Leg de halve avocado's met de gesneden kant naar beneden op een snijplank. Snijd dunne plakjes en laat de plakjes mooi naast elkaar liggen. Leg het mes eronder en til de avocado op. Duw aan de brede kant van de avocado de plakjes op de zijkant en iets uit elkaar, als een waaier. Schuif op de toast.
Stap 4
Garneer met basilicumblaadjes, plakjes radijs en (jalapeño)peper. Bestrooi met sesamzaad.