Auberginenoedels met hoisin, spinazie en linzen

Dit snelle Aziatische gerecht is helemaal vega en zet je doordeweeks binnen 20 minuten op tafel.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Auberginenoedels met hoisin, spinazie en linzen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit in een wok 2 el olie. Bak de aubergine in 6-8 min. lichtbruin en gaar.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

Stap 3

Meng voor de woksaus de hoisinsaus met de sojasaus en het limoensap.

Stap 4

Voeg de spinazie met de linzen toe aan de aubergine. Schep de noedels met de woksaus erdoor en bak nog 2 min. op een hoge stand. Breng op smaak met peper.

Stap 5

Verdeel de noedels over 4 kommen.

Voedingswaarden

Energie439 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.3 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenZonder vlees of viswok- en roerbakgerecht

Tips

Bestrooi de noedels met 2 tl geroosterd sesamzaad.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.