Asperges met zalm en Hollandaisesaus
- 4 personen
- uitdagend
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Snijd met een scherp mesje acht vissen uit het bladerdeeg. Bestrijk deze met de eidooier. Leg de bladerdeegvissen op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 6 minuten in de oven knapperig en goudbruin.
Stap 3
Kook de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten net gaar.
Stap 4
Verhit 20 gram boter in een koekenpan. Bak de stukken zalmfilet op een matig vuur in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met peper en zout.
Stap 5
Smelt 10 gram boter in een sauspan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.
Stap 6
Maak nu de Hollandaisesaus in dezelfde pan volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de gebakken ui door de saus.
Stap 7
Verdeel de warme asperges en de zalmfilet over de borden. Giet de Hollandaisesaus over de asperges en de zalm. Strooi er dille over. Garneer het gerecht met bladerdeegvisjes.