Appel-plaattaart
Maak eens een andere variant van de klassieke appeltaart! Van deze plaattaart met appel, abrikozenjam en amandel krijgen je gasten sowieso een lach op hun gezicht!
- 18 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de boter, suiker en kaneel in een ruime kom en klop met de mixer licht en luchtig. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Spatel achtereenvolgens het amandelmeel, bakmeel en een mespunt zout erdoor.
Stap 2
Verdeel het beslag in een egale laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakjes. Leg dakpansgewijs in rijen in het beslag, verdeel de jam erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Stap 3
Bak in 50 min. tot 1 uur in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek de taart losjes af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Laat afkoelen op een rooster en snijd in 18 stukken.