Appel-karamelcrumble

Misschien wel het simpelste ‘gebak’ dat er is. En toch is iedereen gegarandeerd onder de indruk van deze heerlijke afsluiter.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • nagerecht
Appel-karamelcrumble

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de boter in blokjes. Doe samen met het bakmeel in een ruime kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Hak de walnoten grof en meng samen met de suiker door de deegkruimels.

Stap 2

Snijd de ongeschilde appels in blokjes en schep om met de kaneel. Verdeel over de ovenschaal en besprenkel met de karamelsaus.

Stap 3

Verdeel het kruimelmengsel erover en bak de crumble in het midden van de oven in 30 min. goudgeel. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie546 kcal
Vetten31 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten57 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten8 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenfeestjegebakovengerecht

Tips

Lekker met mascarpone.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.