Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten

De combinatie van Hollandse andijvie en Italiaanse risotto is een dikke aanrader. De sperziebonen en walnoten geven het gerecht een fijne bite.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 3 min. mee.

Stap 2

Schep de rijst door de groenten en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.

Stap 3

Voeg vervolgens de bouillon in 3-4 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar.

Stap 4

Schep de andijvie door de risotto. De andijvie zal door de warmte iets slinken. Roer ook de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de helft van de walnoten door de risotto. Bestrooi de risotto met de rest van de walnoten.

Voedingswaarden

Energie644 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten68 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout2.2 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visherfst

Tips

Rooster de walnoten eerst in een droge hapjespan voor extra smaak. Strooi ze op een bord en bereid de risotto in dezelfde pan.Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.