Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten
De combinatie van Hollandse andijvie en Italiaanse risotto is een dikke aanrader. De sperziebonen en walnoten geven het gerecht een fijne bite.
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 3 min. mee.
Stap 2
Schep de rijst door de groenten en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
Stap 3
Voeg vervolgens de bouillon in 3-4 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar.
Stap 4
Schep de andijvie door de risotto. De andijvie zal door de warmte iets slinken. Roer ook de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep de helft van de walnoten door de risotto. Bestrooi de risotto met de rest van de walnoten.