Andijvie ovenschotel met spekjes
Andijvieschotel mét spekjes voor een extra hartige smaak. Vervang ze ook eens door 200g oude kaasblokjes of 100 g geroosterde walnoten.
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper intussen de ui.
Stap 2
Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze in 5 min. knapperig uit. Schep de andijvie in porties erdoor. Laat elke portie al omscheppend slinken.
Stap 3
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er het andijvie-spekmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de andijvieschotel 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.