Andijvie ovenschotel met spekjes

Andijvieschotel mét spekjes voor een extra hartige smaak. Vervang ze ook eens door 200g oude kaasblokjes of 100 g geroosterde walnoten.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Andijvie ovenschotel met spekjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper intussen de ui.

Stap 2

Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze in 5 min. knapperig uit. Schep de andijvie in porties erdoor. Laat elke portie al omscheppend slinken.

Stap 3

Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er het andijvie-spekmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de andijvieschotel 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Voedingswaarden

Energie800 kcal
Vetten41 g
waarvan: verzadigd vet23 g
Koolhydraten72 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g

Trefwoorden

vleesdoordeweek

Tips

Vervang de crème fraîche door kookroom light of melk voor een lichtere ovenschotel.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.