American pancakes

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • ontbijt
American pancakes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Splits de eieren. Roer in een kom de bloem en het bakpoeder met een garde door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eidooiers en karnemelk toe. Meng vanuit het midden tot een dik glad beslag.

Stap 2

Klop de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf. Spatel het mengsel voorzichtig door het beslag.

Stap 3

Verhit een klontje boter en giet met een soeplepel kleine bergjes beslag in de pan. Draai om als je luchtbelletjes over de hele bovenkant ziet verschijnen. Bak beide kanten goudbruin. Serveer met de honing en fruit.

Voedingswaarden

Energie265 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten30 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten11 g
Zout0 g

Trefwoorden

ontbijtpannenkoekenzonder notenzonder schelp- schaaldierenzonder pindazonder soja

Tips

• Hoelang moet je de pannenkoekjes bakken? Houd 2-3 minuten aan per kant. Ontstaan er belletjes en worden ze mooi goudbruin? Dan gaat het goed!<br/> • Wil je je American pancakes lekker luchtig houden? Mix dan niet te lang en druk niet met je spatel op de pannenkoekjes.<br/> • In plaats van bakpoeder kun je ook baking soda gebruiken, voor een luchtiger, meer fluffy resultaat. Gebruik ongeveer een derde van de hoeveelheid baking soda. Voeg wel een beetje zuur toe: bijvoorbeeld karnemelk, volle Griekse yoghurt, of citroensap.<h4>Serveertips: wat is lekker op je pancakes?</h4> • Amerikanen zweren bij maple syrup of ahornsiroop. Boter is ook een klassieke keuze.<br/> • Chocoladepasta, poedersuiker en slagroom zijn lekker zoet. Of kies voor Griekse yoghurt of crème fraîche als gezonder alternatief. <br/> • Liever een fruitige topping? Kies dan voor verse aardbeien, blauwe bessen, plakjes banaan of frambozen. <br/> • Ook heerlijk: gebakken banaan met honing of kaneel.<h4>Wat is het verschil tussen pannenkoeken en American pancakes?</h4> Pannenkoeken zijn dunner, platter en groter. (American) pancakes zijn dikker en luchtiger, doordat ze rijzen. Ook zijn ze vaak wat kleiner.<h4>Kun je pancakes bewaren en weer opwarmen?</h4> • Ja hoor, dat kan! In de koelkast kun je ze 2 dagen bewaren als je ze verpakt in wat aluminiumfolie.<br/> • In de vriezer kan, bewaar pancakes in een luchtdichte doos. Leg tussen elk pannenkoekje wat bakpapier, om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.<br/> • Je hoeft pancakes niet per se warm te eten. Koud zijn ze ook lekker, bijvoorbeeld als je ze (de volgende dag) meeneemt naar je werk, als lunch. Of als je ze meegeeft aan je kinderen. <br/> • Opwarmen kan in de magnetron, al worden ze daar wat slapper van. Wil je dat ze net zo smaken als wanneer je ze net gebakken hebt? Warm ze dan op in de koekenpan.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.