Amandel panna cotta met sinaasappel en koekkruim
Een Italiaanse klassieker met een twist: amandel panna cotta met sinaasappel en koekkruim. Dit feestelijke dessert maak je in slechts 20 minuten!
- 6 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Schil de oranje en witte schil van de andere sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, doe de partjes in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Week de gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water. Verwarm intussen de amandeldrink, suiker, sinaasappelrasp en het -sap op een lage stand tot de suiker is opgelost, maar laat het niet koken.
Stap 3
Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en laat oplossen in het amandelmengsel. Verdeel over de glaasjes, dek af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 4
Garneer met de sinaasappelpartjes en verkruimel de koekjes erover.