Aloo gobi

Aloo gobi is een Indiaas gerecht gemaakt van aardappel (aloo) en bloemkool (gobi). Met Indiase kruiden zoals kurkuma, garam masala en koriander maak je er een spicy geheel van.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Aloo gobi

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 3 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de komijn, aardappels en bloemkool circa 5 minuten. Schep regelmatig om en schep alles over in een kom.

Stap 2

Fruit de ui circa 3 minuten in de rest van de olie. Voeg de knoflook, gember, groene peper, kurkuma en garam masala toe en bak 1 minuut mee. Schep de tomaten­blokjes erdoor en voeg de bouillon toe.

Stap 3

Voeg de bloemkool en aardappels weer toe aan de pan en breng het gerecht aan de kook. Laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes garen. Schep de koriander erdoor en serveer direct. Lekker met rijst.

Voedingswaarden

Energie265 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten33 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten6 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of visvegetarischstoofgerechtveganistisch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.