Aloo gobi
Aloo gobi is een Indiaas gerecht gemaakt van aardappel (aloo) en bloemkool (gobi). Met Indiase kruiden zoals kurkuma, garam masala en koriander maak je er een spicy geheel van.
- 4 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 3 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de komijn, aardappels en bloemkool circa 5 minuten. Schep regelmatig om en schep alles over in een kom.
Stap 2
Fruit de ui circa 3 minuten in de rest van de olie. Voeg de knoflook, gember, groene peper, kurkuma en garam masala toe en bak 1 minuut mee. Schep de tomatenblokjes erdoor en voeg de bouillon toe.
Stap 3
Voeg de bloemkool en aardappels weer toe aan de pan en breng het gerecht aan de kook. Laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes garen. Schep de koriander erdoor en serveer direct. Lekker met rijst.