Abrikozen bellini

Zachte abrikoos en bubbels – de perfecte combinatie!

  • 6 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • drankje
Abrikozen bellini

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en meng met 6 el suiker. Doe in een schaaltje. Snijd ½ citroen in partjes en bevochtig de randen van 6 champagneflûtes ermee.

Stap 2

Doop de glazen met de rand in het suikermengsel. Laat 1 gekoeld blik abrikozen op siroop (425 g) uitlekken en vang de siroop op.

Stap 3

Pureer de abrikozen met 100 ml siroop en verdeel over de glazen. Schenk er 1 gekoelde fles droge prosecco (750 ml) bij en roer door.

Voedingswaarden

Energie163 kcal
Vetten0 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten20 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagencocktails met alcoholkoude drankenborrel

Tips

Liever geen alcohol? Gebruik een alcoholvrije mousserende wijn.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.