Aardappelschotel met spek en gebakken ei

Een zak gesneden spitskool is lekker snel, maar met een hele spitskool heb je meer voor minder.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Aardappelschotel met spek en gebakken ei

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. mee met het spek.

Stap 2

Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 el olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

Stap 3

Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

Stap 4

Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.

Voedingswaarden

Energie459 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten52 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekbudgetovenschotel

Tips

Gebruik de overgebleven spitskool voor een ander gerecht, zoals stamppot of gestoofde spitskool. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/spitskool/" target="_blank">Bekijk hier alle spitskoolrecepten.</a>

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.