Aardappelschotel met spek en gebakken ei
Een zak gesneden spitskool is lekker snel, maar met een hele spitskool heb je meer voor minder.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. mee met het spek.
Stap 2
Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 el olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Stap 3
Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
Stap 4
Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.