Aardappelsalade met wortel en spekjes

Deze aardappelsalade met wortel en spekjes is binnen 15 minuten klaar. Serveer lauwwarm of koud, ideaal voor zomeravonden.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Aardappelsalade met wortel en spekjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de krieltjes of aardappelpartjes met zout beetgaar en laat ze afkoelen.

Stap 2

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.

Stap 3

Schep er van de warmtebron af het citroensap, peper en de kookroom door. Meng de aardappels er luchtig door.

Stap 4

Bestrooi de aardappelsalade met gehakte bosui of bieslook.

Voedingswaarden

Energie607 kcal
Vetten41 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten44 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten10 g
Zout2.4 g

Trefwoorden

familiedoordeweekzomersalade

Tips

Zonder vlees? Laat de spekjes weg en garneer de salade met partjes gekookt ei.<h4>Smaakvariaties</h4> Gebruik mayonaise voor een klassieke, romige smaak of yoghurt voor een lichtere variant. Voeg verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor extra frisheid.<h4>Serveermomenten</h4> Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht bij een barbecue, maar doet het ook goed op een zomerse picknick of als makkelijke maaltijd.<h4>Koud serveren</h4> Laat de aardappelsalade goed afkoelen in de koelkast voor de beste smaak. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en de salade lekker fris blijft.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.