Aardappelpuree met bruine boter
Aardappelpuree met een Amerikaanse twist: met bruine boter! De notmuskaat geeft extra veel smaak aan de puree. Eet smakelijk!
- 4 personen
- eenvoudig
- 35 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de boter op middelhoge stand tot de melkdeeltjes bruin worden en de boter nootachtig geurt. Neem de pan van de warmtebron en zet in de koelkast. Verwarm de melk met het laurierblaadje.
Stap 2
Kook intussen de aardappels gaar en stamp tot een grove puree. Verwijder het laurierblaadje uit de melk, giet de melk bij de aardappels en stamp glad. Giet driekwart van de bruine boter bij de puree en roer goed.
Stap 3
Schep de puree op borden of in een grote schaal. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de rest van de bruine boter. Bestrooi met de nootmuskaat en bieslook.